Duurzaam

Specialist in duurzame installaties

Wij geloven dat duurzame installaties zoals warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen en infraroodverwarming een grote rol gaan spelen in het verduurzamen van onze maatschappij. Om die reden hebben wij ons gespecialiseerd in duurzame technieken. De ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie gaan snel en wij volgen ze op de voet. Als u vragen heeft over duurzame energie, of een adviesgesprek wilt, dan horen wij dat graag. Wij geven advies op maat.

Warmtepomp

Een warmtepomp zorgt voor comfortabele warmte in een woning, met daarnaast warm tapwater. Het principe van een warmtepomp is vergelijkbaar met die van een koelkast. Een koelkast onttrekt warmte aan de binnenkant van een koelkast en geeft deze warmte aan de achterkant van de koelkast af. Een warmtepomp doet hetzelfde en gebruikt net als de koelkast elektriciteit om warmte en koeling te genereren. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht of aan de bodem en geeft deze binnen af. Er zijn verschillende warmtepompsystemen, zoals een brongebonden warmtepomp, die de energie uit de bodem haalt. In dat geval moet er een bron worden geslagen. Daarnaast is er een lucht-water warmtepomp, die de warmte, met behulp van een buitenunit uit de lucht haalt. Het is belangrijk om bij een warmtepompinstallatie lage temperatuurverwarming zoals vloer- of wandverwarming te hebben. Gewone radiatoren vragen een hogere temperatuur en dat is minder energiezuinig. Een warmtepompinstallatie kan overigens het huis ook koelen. Als uw woning minder geïsoleerd is, dan is een hybride warmtepomp een zinvolle investering. Uw cv-ketel blijft in dat geval hangen en springt bij als het echt koud wordt. Ook met een hybride systeem bespaart u veel energie. Een warmtepompboiler is een ander duurzaam alternatief en is vooral geschikt voor bedrijven die veel warm water gebruiken, zoals hotels en wellness centra.

Zonneboiler

Een zonneboilersysteem is vooral geschikt voor het maken van warm tapwater. Zonnecollectoren die op het dak liggen, vangen de warmte van de zon op en geven deze af aan de boiler. Zo heeft u een voorraad warm water tot uw beschikking. Een zonneboilersysteem is het meest geschikt voor huishoudens of bedrijven waar een grote warmwaterbehoefte is.

WhatsApp Image 2019-11-21 at 08.16.11 Cut

Zonnepanelen

Een zonnepaneleninstallatie wordt op relatief korte termijn terugverdient en is een goede investering. Afhankelijk van de helling en ligging van uw dak verdient u de installatie in ongeveer 6 tot 8 jaar terug. Zonnepanelen passen goed bij andere duurzame installaties zoals warmtepompen, zonneboilers en infraroodverwarming, omdat deze dan duurzame elektriciteit gebruiken.

Infraroodverwarming

Infraroodverwarming werkt op elektriciteit. Met het hoger worden van de gasrekening, zijn er alternatieven om de woning te verwarmen. Infraroodverwarming heeft een hoger energierendement dan een gasinstallatie en wanneer de energie wordt opgewekt door zonnepanelen, dan is infraroodverwarming een goed en duurzaam alternatief.

Vragen over duurzame energie?

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.