Meet- & regeltechniek

Meet- en regeltechniek

Met meet- en regeltechniek van Roderland kunt u op uw energiekosten besparen. Zo zijn er intelligente thermostaten, die uw installatie zo inregelt, dat u alleen stookt waar het nodig is. Met Evohome van Honeywell bijvoorbeeld, kunt u elke kamer de gewenste temperatuur geven. Ook kan er via dezelfde installatie een ruimte verwarmd worden, en een andere ruimte gekoeld.

Inregelen cv-installatie

Wanneer u een eenvoudige thermostaat heeft, dan kunnen wij uw cv-installatie ook inregelen, waarmee u een grote besparing kunt realiseren. Als in uw woning ruimtes niet gebruikt worden en de radiator staat dicht, dan levert de cv-ketel overcapaciteit. Dit betekent dat de cv-ketel in vermogen kan worden teruggedraaid, waardoor de HR-unit optimaal gaat functioneren. Wij verzorgen het inregelen van cv-installaties en uw energierekening gaat omlaag. Ook wanneer een ruimte wel, of juist niet warm wordt, dan kunnen wij uw installatie zo inregelen dat het hele huis gelijkmatig verwarmd wordt.

Cascadesystemen

Cascadesystemen zijn ontworpen om gebouwen te verwarmen die meer warmte vragen, dan een enkele cv-ketel kan genereren. Meerdere cv-ketels worden in dat geval parallel aan elkaar gekoppeld, waardoor ze de juiste hoeveelheid warmte genereren voor het hele gebouw. Het systeem kan worden uitgebreid met meer cv-ketels, wanneer er een grotere warmtebehoefte is. Hiermee wordt een zuinige en bedrijfszekere installatie gecreƫerd.

Vragen over meet- en regeltechniek?

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.